Summertime Blues 2015

Honey B & T-Bones

Summertime Blues sai bluesväen liikkeelle. Check Inn ravintola täyttyi bluesin ystävistä, kun 4. peräkkäistä Summertime Blues tapahtumaa saatiin viettää tälle kesälle poikkeuksellisesti sateettomassa säässä. Illan aloitti Free Electric Blues Band, jonka setti koostui tutuista räväkistä rock ja blues biiseistä. Sekaan mahtui myös muutama bändin oma biisi. Toisena lavalla nähtiin Blind Blonde & Bad Looking Boys. Bändi sai yleisön sopivasti lämpimäksi mukaansa tempaavilla biiseillään.

Kun pääesiintyjän Honey B & T-Bonesin vuoro tuli, oli ravintola jo tupaten täys yleisöä. HB&TB oli lähtenyt keikalle triona, eli Aija Puurtinen hoiti laulun lisäksi myös basson soiton. Bändi oli juuri niin hyvä, kuin osattiin odottaa. Yleisö kuunteli lumoutuneena ja eli hienosti mukana koko esityksen ajan. Parketti täyttyi kuuntelijoista, joten tanssiminen ei onnistunut, mutta se ei yleisöä näyttänyt haittaavan.

Viimeisenä esiintyjänä kuultiin T4Blues yhtyettä. Yleisöä jäi vielä ihan mukavasti ravintolaan pääesiintyjän lopetettuakin. T4Blues soitti jälleen hienon setin hyvää bluesia ja nyt lavalla oli tilaa myöls tanssijoille.
Vuoden päästä otetaan taas uusiksi. Alustavia neuvotteluja ensi kesän pääesiintyjästä on jo käyty.


Aamuposti 27.7.2015

Hunajaa ja bluesia huipulta. Summertime Blues -tapahtuman pääesiintyjänä kuullaan Honey B & T-Bonesia.

HYVINKÄÄ | Elokuu alkaa Hyvinkäällä pehmeillä bluessoundeilla.

Neljättä kertaa järjestettävä Summertime Blues -tapahtuman soi totuttuun tapaan ravintola Check Innissä lauantaina. Tapahtuma tarjoilee kuuntelijoilleen niin paikallista bluesia kuin lajin kovimpia nimiäkin.

Illan kattaukseen kuuluu kolme hyvinkääläistä bluesyhtyettä ja pääesiintyjä, suomalaisen bluesin uranuurtaja Honey B & T-Bones. Tapahtuman takana on alusta pitäen häärännyt hyvinkääläinen bluesmies Hannu Heikkilä, joka on vastannut tapahtumien blueskattauksesta. Alun perin blues-iltamassa esiintyi vain hyvinkääläisiä yhtyeitä. Viime vuonna esiintyjäkaartiin saatiin ensimmäiset vierailijat.

Nimekkään Honey B & T-Bonesin Heikkilä onnistui varaamaan tapahtumaan keväällä. Puhelinkierros tunnetuille bluesbändeille päättyi mieluisasti, kun ykkösvaihtoehto vastasi myöntävästi keikkakutsuun.

– Se oli kovin nimi, jolle soiteltiin, ja kaikista ehdokkaista otettiin tietenkin se, Heikkilä sanoo.

Toisin kuin aikaisempina vuosina, jolloin Heikkilä on puuhannut tapahtumaa yksityishenkilönä, tänä vuonna järjestämisvastuun on ottanut talvella perustettu Hyvinkään Blues ry. Yhdistyksen kautta keikkabuukkaukset voi hoitaa virallisia reittejä pitkin, Heikkilä selittää, eikä vastuu kasaannu kokonaan yhden miehen harteille. Hyvinkään Bluesin on tarkoitus olla mukana tapahtumissa ja järjestää tapahtumia hyvinkääläisille.

– Jospa tällä saisi aikaiseksi blues-buumin, Heikkilä toivoo.

Kainalo: Faneja tupa täynnä

Bluesin fanijoukko koostuu pääasiassa vanhemmasta väestä. Sen tiedostivat alkujaan myös Hyvinkään Blues ry:n perustajat.

– Vähän senkin takia perustettiin yhdistys, että saataisiin nuorempaa väkeä innostumaan, Hannu Heikkilä kertoo.

Nuori väki mahtuu vanhemman väen mukaan lauantaina Check Inniin, jossa on tilaa kaikkiaan noin 150 kuuntelijalle. Heikkilä myöntää, että ravintola on hieman pieni paikka, sillä jo viime vuonna ravintola oli tupaten täynnä. Silloin tapahtumaan myytiin lähes 200 lippua. Tänä vuonna illan pääesiintyjä voi vetää kuuntelijoita entistä enemmän.

– Saa nähdä, jääkö ihmisiä tänä vuonna jo ulkopuolelle, Heikkilä varoittelee.

Summertime Bluesin ensimmäinen bändi alkaa soittaa kello 21. Bändit vaihtuvat lavalla reilun tunnein välein. Jos aikataulu rullaa ennalta sovitulla tavalla, Suomi-bluesin ykkösnimi Honey B & T-Bones nousee lavalla kolmantena kello 22.10.

Yön viimeinen esiintyjä on hyvinkääläinen T4Blues.”

Vilma Sipola


SUMMERTIME BLUES LA 1.8.2015
Ravintola Check Inn, Hyvinkää
Pääesiintyjä:
HONEY B & T-BONES

Honey B & T-Bones

Lisäksi tapahtumassa esiintyvät:
T4Blues
Blind Blonde & Bad Looking Boys
Free Electric Blues Band