Joutsen Blues 2017

Eeva Äärelä Band

Sateisesta säästä huolimatta Oluthuone Joutseneen saapui runsaasti yleisöä 18.11. kuuntelemaan bluesin säveliä. Perinteistä Hyvinkään syksyn bluestapahtumaa vietettiin kuudennen kerran ja nyt toisen kerran Joutsen Blues nimellä. Aiemminhan se tunnettiin nimellä Ilona Rock & Blues Night.

Illan aloitti akustinen Mau Mau Duo, jonka ohjelmassa oli bluesin lisäksi monelle tuttuja biisejä bluesgenren ulkopuolelta. Tämä kattaus oli hyvä alkupala bluesillalle.

Blind Blonde & Bad Looking Boys oli seuraava esiintyjä. Blonden setissä oli hidasta ja rockimpaa bluesia ja kuten aina, parketilla riitti tanssijoita koko setin ajan.

Viimeisenä esiintyjänä soitti Eeva Äärelä Band. Vankka soittotausta kuului heidän soitannossaan.

Biisit oli hyvin yleisöön menevää, niinpä tanssijoita näkyi olevan ympäri ravintolaa. Illan setti kesti puolitoista tuntia ja se sisälsi niin omia biisejä kuin covereita. Kitaran vaihdot ei vienyt paljoa aikaa, sillä välillä vingutti slideputki kitaran kieliä Eevan käsissä.

Loistavia sooloja kuultiin paitsi perinteisesti kitaristien esittäminä, nyt myös rumpali sai vetää sydämensä kyllyydestä. Ja se kuuluisa bassosoolokin saatiin kuulla.